5174 SAYILI KANUN GEREĞİ YAPILACAK İŞLEMLER

6 ay önce

5174 SAYILI KANUN GEREĞİ YAPILACAK İŞLEMLER

5174 SAYILI KANUN GEREĞİ YAPILACAK İŞLEMLER 5174 Sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunun 10. maddesi ve Oda Muamelat Yönetmeliği’nin 14. ve 15. Maddelerine Göre; Her yılın Ocak Ayında Üye kayıtları güncelleştirilir hükmü yer almaktadır.

Buna Göre;

1-Adres ve Durumlarını bildirmeyen üyelerin kayıtları ASKI’ya alınır.

2-Üye Aidatlarını ödemeyen Üyelerimizin kayıtları ASKI ‘ya alınır.

3-Adres ve Durumlarını bildirmeyen üyelerin kayıt durumları tespit edilerek, Ticaret Sicil Müdürlüğü’ne Bildirilir. Akabinde Yönetim Kurulu ve Meclis’in kararlarıyla silinme işlemleri gerçekleştirilir.

4-Vefat nedeniyle, üyelik durumlarını Odaya bildirmeyenlerin kayıtları Ticaret Sicil Müdürlüğü’ne bildirilir. Akabinde Yönetim Kurulu kararı ve Meclis Onayıyla silinme işlemleri gerçekleştirilir. Üye kayıtlarının güncellenmesi ile ilgili işlem neticesinde; üyelerimizin herhangi bir hak kaybına uğramaması için tüm üyelerimizi Oda kayıtlarının güncelliği konusunda; Odamıza bizzat başvurarak Borç, Adres, Durum, Vefat ve Vergi Mükellefiyet durumu ile ilgili kayıtlarınızın güncelleme işlemlerinizi gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

TÜM ÜYELERİMİZE DUYURULUR

ARHAVİ TİCARET VE SANAYİ ODASI